Hyresvillkor

Betalning för hela hyresperioden görs i samband med avfärden. Det går att betala med Swish, kort eller kontanter. Övriga hyresvillkor:

All paddling sker på egen risk och kunden tar själv ansvar för sig själv och sin grupp, för all utrustning samt för sitt/sin grupps beteende såväl till sjöss som på land. Kunden rekommenderas att kontrollera sin hemförsäkring. Om kajak eller annan hyrd utrustning skadas eller tappas bort under hyrperioden så är kunden ansvarig och skadan ska ersättas.

Vädret kan skifta snabbt. Vid kraftig vind ska man inte ge sig ut överhuvudtaget i en kajak, om man inte är en mycket van och vältränad paddlare. Om det blåser upp medan man är ute på vattnet bör man ge sig in till land och kanske avbryta sin kajaktur. Inför paddling utmed den skånska kusten är det viktigt att noga följa väderprognosen för kuststräckorna. Stillsamt regnväder brukar inte vara något problem vid kajakpaddling; det kan tvärtom vara mysigt att paddla i regn. Och om det är kallt i vattnet ska man planera sin paddling så att det går snabbt att komma i land vid eventuell kapsejsning.

Simkunnighet är ett krav och flytväst ska användas till sjöss, oavsett väder och vind. En vattentätt packad mobiltelefon ska finnas med på turen.

Fågelskydds- och naturskyddsområden ska respekteras. Kunden ska hålla sig informerad om aktuella eldningsförbud. Observera att det ofta är förbjudet att elda under sommarmånaderna.

Det finns två militära skjutfält vid Österlenkusten: Kabusa och Ravlunda. Läs om planerade skjutövningar i RSS-flödena längre ned eller på Försvarsmaktens hemsida.

Ta med ditt skräp hem. På platser som besöks får det inte lämnas kvar något skräp. Och det får inte lämnas spår efter toalettgöromål. Använd om möjligt de offentliga toaletter som finns. Annars, se till att gräva ned toapapper och -lämningar ordentligt – en liten trädgårdsspade är lämplig att ta med för detta.

Kunden förbinder sig att hålla den överenskomna hyrestiden. Vid försening på grund av väder, vind eller oförutsedd händelse ska kajakuthyrningen kontaktas snarast möjligt.

Vid återlämnandet ska kajaken torkas av invändigt med en fuktig trasa/svamp.